Frågor Skönhet

Vad jag tycker om inslaget på SVT

23 oktober, 2016

Nu har jag varit tyst och funderat i några dagar. I onsdags kom det ut ett inslag (länk) om mig, skönhetsindustrin och fillers. Och nu tänker jag berätta vad jag tycker om inslaget på SVT.

När jag blev kontaktat av SVT tyckte jag att det lät som en rolig idé att berätta om skönhetsvärlden ur mitt perspektiv. Hur jag tycker och tänker kring fillers och varför jag väljer att vara öppen om skönhetsbehandlingar.

Först var reportern hemma hos mig och nästa gång vi sågs var hon med under en fillersbehandling på Ego Estetica i Helsingborg. Tyckte att allt gick bra och att jag fick sagt allt jag ville ha sagt. Vi pratade mycket om ansvar, ärlighet, om hur viktigt det är att välja en ordentlig utförare och klinik samt att alla faktiskt är bra precis som dem är. Jag dömer ingen som gör eller inte gör en behandling och tänker därför inte att acceptera att bli dömd för det jag gör.

Inslaget sändes som sagt i onsdags och tycker generellt att det var okej. Många småfel men ett stort fel. Reportern säger att jag får saker, produkter, smink och behandlingar gratis. Utan någon förklaring. Jag driver denna bloggen professionellt och fakturerar via eget företag, skattar och sköter mig enligt konstens alla regler. Men SVT får det att låta som att produkterna bara trillar ner i brevlådan och att jag sedan gör smygreklam för dem utan att utmärka samarbete eller pressutskick. Detta gör mig totalt tokig då jag kämpar för att hela tiden hålla mig ärlig mot er som läser min blogg och litar på mig. SVT ändrade sedan sig och gick ut i en ny sändning på torsdagen och sa “Amanda Hansson förmånsbeskattas för behandlingarna och produkterna”. Inget mer.

Vad jag tycker om inslaget på SVT, svt, fillersinjektion, skönhetsbehandling, botox, fillers, juvederm, restylane, stylage, skönhetsblogg, skönhetsbloggare, amandahans

Utöver deras enorma snedsteg i inslaget så upptäckte jag att deras Facebook-post om inslaget/intervjun hade en ordentlig clickbate-rubrik. En rubrik som får mig att låta som en riktig idiot, något som tittarna inte var långsamma med att påpeka. Jag fick dödshot, blev kallad idiot, tjock, äcklig och en massa andra hemska kommentarer. Fram tills att SVT ändrade rubriken. Då slutade kommentarerna att trilla in. Folk trodde att jag injicerade botox och tyckte det var “häftigt”. Jag fick botox i tuggmusklerna på grund av migrän/spänningar. Inte för att jag tyckte det var häftigt.

Jag talar alltid öppet om fillers, behandlingar, skönhet och produkter för att jag vill. Jag är ärlig och vill att ni ska fortsätta lita på mig och det jag skriver. Är grymt besviken på SVT som skiftade fokus under redigeringen. Fokus skulle ligga på mitt ansvar som skönhetsbloggare, injektionsbehandlingar och min blogg. Inget annat.

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

  • Svara Cajsa ♡ Beauty Boulevard 23 oktober, 2016 | 18:21

    All kärlek till dig. Vi som läser din blogg vet ju att du är vacker och smart inifrån och ut, och att du är en ansvarsfull bloggare i alla väder. Till och med när oseriösa reportrar försöker ställa till med diverse kaos. Fantastisk är du ♡♡

    • Svara Amanda Hansson 24 oktober, 2016 | 19:41

      Åh vad jag blir varm i hjärtat av att läsa det du skriver. ❤️ Stödet och föreståelsen är helt fantastisk, tack <3 Hjärtevarmare

  • Svara Paulina, Skönhetsbloggare 25 oktober, 2016 | 19:57

    Håller med Cajsa! Du är grym <3

    • Svara Amanda Hansson 27 oktober, 2016 | 17:23

      Du <3 <3 Är så tacksam för er!

  • Svara Henrietta 27 oktober, 2016 | 17:10

    Men vaaa??? Hur kan dom göra så?? Såg alla kommentarer på Facebook före dom hade ändrat rubriken, och gud så hemska och fördomsfulla människor kan vara! Helt sjukt att dom kommer på/utelämnar viktiga saker…

    • Svara Amanda Hansson 27 oktober, 2016 | 17:23

      SVT har tappat allt mitt förtroende, speciellt reportern som gjorde mitt inslag. Usch och fy för att skriva ett reportage och göra ett inslag med noll kunskap… Hemskt att du fick se alla äckliga kommentarer!

  • Svara Isabel Håkansson 30 oktober, 2016 | 20:15

    Waaaah, jag blir så trött på människor?!?!!? Absolut inte okej av SVT nånstans att framställa dig på de sättet dem gjorde, men hur kan människor slänga så mycket hat? Eller rättare sagt hur orkar dem?

    Kollat igenom din blogg nu i några minuter enbart men kan redan dra slutsatsen om att du gör ett grymt jobb med den!

    Kram

    • Svara Amanda Hansson 30 oktober, 2016 | 23:30

      Vad glad jag blir för din fina kommentar. KRAM

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.