Tankar

Min resa är över

15 juli, 2018

Det gör ont att bara skriva orden i rubriken. “Min resa är över”, när jag smakar på orden blir jag illamående för att det påminner mig om mina senaste månader. Den verklighet jag tvingat mig själv att leva i, för att jag trott att jag inte förtjänat bättre. Det har varit tomt här, jag vet att ni har märkt det, undrat och frågat, men jag har inte kunnat svara er. Jag har inte fått fram några fullständiga meningar eller någon förklaring på vad som hänt eller händer.

Jag kan inte pinpointa när det började. Jag trodde att jag mådde bra, men som vanligt, så slår det till som en käftsmäll när man är som mest nöjd. Det var en rad kommentarer som började trilla in här i början av året. Från tre olika IP-adresser, två i Skåne och en i Stockholm. Det var kommentarer i stil med att; “Varför försöker du leva ett liv du inte klarar av att leva? Du är värdelös”, “Du är för tjock/ful/äcklig för att skönhetsblogga”, “Du fixar inte detta”, “Du förtjänar det som hände dig”, “Du borde inse att du skulle dött” och “Du kommer aldrig bli normal igen, du förtjänade det”. Jag förstår inte hur eller varför dessa kommentarer började komma, jag har i princip varit skonad från detta onlinehat och i takt med att jag blockade mailadresserna i kommentarerna så kom det bara nya.

I samband med min då redan relativt dåliga psykiska hälsa tog dessa kommentarer äckligt hårt. Jag började tro på det som sades, kanske var det så att jag borde dött? Att jag borde stänga in mig och sluta med det jag älskade med bloggen. Frenetiskt började jag läsa genom den Flashbacktråd som finns om det som hände mig för att se om något nytt skrivits. Jag ville veta vem det var som skrev till mig och om det var han. Jag tog avstånd från bloggen, mina samarbeten och de alldeles fantastiska erbjudande jag fått. Jag stängde ner min dator och försökte rättfärdiga mitt beteende i att det som skrevs säkert var sant. Jag kunde inte sluta tänka på när det jag blivit utsatt för 2015 skulle sluta göra ont och när jag faktiskt skulle bli mig själv igen. Men jag kan inte bara skylla på dessa kommentarerna. Det är med största sannolikhet inte människan/människorna bakom dessa kommentarer som satt mig i den situationen jag är i nu. Det var han, ett monster. Det var bara det att kommentarerna blev droppen liksom. Men jag måste börja ta tag i detta, jag måste gå vidare. Jag tänker inte vara tyst längre, jag tänker inte låtsas att allt är bra och jag tänker definitivt inte radera dessa kommentarer i framtiden. Då polisanmäler jag och står upp för mig själv istället.

Vad jag vill säga med detta är framförallt förlåt. Förlåt för min frånvaro som jag inte kunnat förklara eller berätta om, förlåt för de kontakter och konversationer som jag inte klarat av att bibehålla eller vara aktiv i. Det gör så ont i mig. Jag har behövt er mer än på länge, men jag har skjutit ifrån mig de flesta bara för att slippa förklara. Jag vill inte vara vägen och jag förstår att alla tycker det är obehagligt att prata om. Så det är svårt att vara ärlig om sitt mående, det är lättare att bara försvinna bak i bakgrunden och inte synas eller höras. Min logiska sida vet att mitt resonemang är fel och det är därför jag är här igen. Jag behöver finnas, vara glad och våga vara lycklig. Jag har världens absolut bästa nya jobb, en underbar familj och världens finaste små katter. Från och med idag tänker jag sluta tänka orden “min resa är över” om och om igen när jag inte kan sova eller känner mig dålig. Jag älskar denna bloggen och är så tacksam för att alla ni finns kvar här fortfarande och för att så många av er hört av sig.

Att må dåligt, fysiskt eller psykiskt är någonting vi måste våga prata om. Att jag blev våldtagen är inte mitt fel och det är inte heller mitt fel att jag ibland mår dåligt. Jag har inte satt mig själv i denna situationen och jag vägrar låta någon anonym idiot intala mig det. Jag vägrar låta någon förstöra den lyckan jag känner just nu och den lycka jag funnit i mitt nya liv.

Du Kanske Också Gillar

12 Kommentarer

 • Svara Tina 15 juli, 2018 | 19:05

  Fy fan vad stark du är!
  Fega kräk som gömmer sig bakom en skärm och skriver hat.. de måste själv må så fruktansvärt dåligt tänker jag. Du förtjänar din lycka och låt ingen intala dig något annat.
  Glad att jag får fortsätta läsa din blogg, du är grym och jag älskar din blogg ❤️

 • Svara Sofie 15 juli, 2018 | 19:09

  Stå på dig Amanda, du är stark!
  Du är en fantastiskt fin människa, helt underbar! ❤️

 • Svara Louise 15 juli, 2018 | 19:18

  Fyfan vilka äckliga människor 😡 skit i dom jävlarna. Du är stark & så grym! Saknat dig & ser fram emot att du ska blogga igen ❤️ Låt ingen trycka ner dig fina du!

 • Svara Carina delander 15 juli, 2018 | 19:29

  Du är en fantastisk människa 💕amanda

 • Svara Culture of makeup 15 juli, 2018 | 19:45

  Men herregud, hur kan folk vara så empatilösa och grymma? Du är fantastisk och förtjänar allt det finaste som finns i livet ❤️

 • Svara Johanna Kvarnström 15 juli, 2018 | 19:51

  Vet inte vad jag ska skriva förutom att de är fruktansvärt hur människor beter sig… kan inte förstå… men vill skicka en massa kramar!!🌸✨✨

 • Svara Sara från jobbet :) 15 juli, 2018 | 20:11

  Står vid din sida genom de jobbiga stunderna och tillsammans löser vi det mesta ❤ du är stark och precis som jag så får vi båda välja att försöka göra något positivt av allt som hänt, låta minnen och kommentarer bli en eld som vi använder för att komma framåt och lyckas med det vi vill. Vi kan, vi ska, vi är starka!

 • Svara Sixten Svensson 15 juli, 2018 | 21:59

  Din resa är inte över! Den har bara börjat men du ska inte fästa någon vikt vid de här kommentarerna. De är skrivna av människor som måste kompensera sin egna tillkortakommande. Med det menar jag att det finns en grupp, företrädesvis män, som har misslyckats med det mesta. De lever inte i något förhållande eftersom de är livrädda för att träffa någon stark, intelligent, kreativ och social tjej som har allt de själva saknar. De försöker hitta något sätt att kompensera detta erbarmliga liv de lever, oftast med monotona, trista och lågavlönade jobb eftersom de inte klarar annan kontakt med verkligheten. Därför är det den enda glädjen de har i livet att spy galla på andra, svartmåla andra för att känna någon som helst lycka i jakten på att få ett människovärde. Men deras problem är att de inte kan visa detta öppet när de skrivit sina drapor och spillt sitt gift från deras anonyma råttbo, där de trivs bäst.
  Lyssna istället till alla dina vänner, din fantastiska kille som älskar dig och alla i familjen som vet hur smart och begåvad du är. Vi vet alla att du kommer attgå långt, så långt att de här nollorna inte begriper någonting. Men de är inte värda ett dugg. Men du är guld värd! Trolig, jag har känt dig i mer än 25 år!
  Din egen Moffis.

 • Svara Annica 15 juli, 2018 | 22:07

  Du är en underbar och stark kvinna, låt inte någon trampa på dig! Stoooor kram till dig 😘

 • Svara Karin - Mysecretpassions 16 juli, 2018 | 09:08

  Du är en fantastisk person, låt ingen få dig att tro något annat.
  Skickar massa digital styrka och en massa styrkekramar <3

 • Svara Kashaya 16 juli, 2018 | 13:14

  Vad arg jag blir på empatilösa idioter som agerar så på nätet. Fegt och elakt! Stå på dig.

 • Svara Angelica 27 november, 2018 | 09:27

  Stora, varma kramar till dig! Dom där människorna som sitter tryggt bakom sina skärmar & skriver den där skiten har helt FEL, & det hoppas jag att du vet! <3

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.