Tips

Hur du tvättar dina sminkborstar

24 februari, 2016

Jag har fått frågor om hur du tvättar dina sminkborstar bäst och jag som är ett anti-bakterier-freak gör detta varje dag. Innan gjorde jag det knappt en gång i veckan, men jag vill ha rena borstar på ren hud varje dag. Jag upplever att sminket blir finare när jag arbetar med rena borstar och så slipper jag oroa mig för smuts i och på huden. Får du oförklarliga finnar ibland? Det kan bland annat vara för att dina sminkborstar är smutsiga!

Därför gjorde jag en video där jag visar hur jag gör och vad jag använder. Till mina borstar av syntet och äkta hår använder jag Make Up Stores Brush Cleaning Soap, som är en hård tvål som effektivt och smidigt rengör från smuts och smink. Till mina Beautyblenders använder jag också tvålen, men avslutar alltid med diskmedel för jag tycker det blir absolut renast då! Påminn mig att jag ska sluta handla ögonskuggor och börja handla fler roliga borstar, behöver lite nytt.

Tänk på att aldrig tvätta borstarna upp och ner så vatten rinner in i dem, då kan håren släppa och borsten kan gå sönder. När de är rena så lägger du dem med lite lutning på en handduk och låter dem torka till dagen efter.

Hur ofta tvättar du dina borstar och hur gör du då?

Du Kanske Också Gillar

14 Kommentarer

 • Svara Johanna Utterberg 24 februari, 2016 | 20:09

  Måste verkligen bli bättre på att tvätta mina sminkborstar! 🙂

  • Svara Amanda Hansson 24 februari, 2016 | 20:46

   Ja det är inte alltid så kul men väldigt viktigt 🙂

 • Svara Amanda 24 februari, 2016 | 21:59

  Vilket bra inlägg! 🙂 Sv: Ja brie är ju för gott! Kram 🙂

  • Svara Amanda Hansson 24 februari, 2016 | 22:18

   Vad glad jag blir att du gillar det 🙂 Kram

 • Svara Josephine 25 februari, 2016 | 14:01

  Bra att du tar upp detta! Använder mina så sällan men tvättar när jag tycker att det behövs, ju oftare ju bättre känner jag 😛

  • Svara Amanda Hansson 26 februari, 2016 | 16:09

   Tack snälla, det är så himla viktigt! Ja men precis! 🙂

 • Svara Michelle 25 februari, 2016 | 20:39

  Det här behöver jag verkligen göra! Fy, vill inte veta hur smutsiga mina borstar är…

  • Svara Amanda Hansson 26 februari, 2016 | 16:09

   Åh haha, det går snabbt som tur är! Så det är bara att sätta igång. 🙂

 • Svara RockBarbie 25 februari, 2016 | 20:46

  Tack så jättemycket fina du! Du har jättefihna ögonbryn du med 🙂 Bra inlägg också!

  • Svara Amanda Hansson 26 februari, 2016 | 16:09

   Tack snälla 🙂

 • Svara jim 26 februari, 2016 | 06:47

  Detta är ett användbart inlägg.

 • Svara Emma Engström - Skönhetsbloggare 26 februari, 2016 | 08:11

  Tvättar mina borstar som dig faktiskt. grymt bra! 😀 Kramar!

  • Svara Amanda Hansson 26 februari, 2016 | 16:10

   Vad roligt att höra, visst är det snabbt och enkelt? 😀 Kram

 • Svara Christina 26 februari, 2016 | 13:05

  Jag försöker att tvätta mina borstar ofta, men kunde nog ha gjort det oftare. Fick rådet att tvätta dem med schampo (hår) och tvål (syntet) och sen formar jag dem innan jag lägger dem på en handduk med borsten lite ner.

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.