Frågor Skönhetsbehandlingar

Att inte se plastikoperationer som rätt eller fel

29 juni, 2016

Att inte se plastikoperationer som rätt eller fel amandahans skönhetsblogg plastikoperationer bröstförstoring fillers läppar skönhetsblogg skönhetsbloggare

Jag är medlem i en av Sveriges största Facebookgrupper för tjejer och på den senaste tiden har jag läst så mycket som verkligen gör mig upprörd. Att människor som aktivt gjort ett val att göra en plastikoperation eller skönhetsbehandling kallas för fejkade och dumma små plastdockor. Sen när sitter intelligensen i det yttre? Att pengarna som denna människa valt att spendera på en operation är bortkastade, för hen är lika osäker och ful ändå. Hur kan man uttala sig så? Hur kan man skriva att någon ser ut som en plastdocka och att denna kommer smälta i solen? Hur kan någon skriva att när någon som gjort operationer ska kremeras, så kommer det bara bli en plastgegga kvar? Ni som skriver sådant, hur tänker ni?

Nu hoppas jag innerligt att ingen av mina läsare är så trångsynta, men jag kan inte förstå hur man kan skriva så om en annan människa. En människa som spenderat tiotusentals kronor för att göra någonting hen vill. Det har ingen med att göra och framförallt så får ingen döma. Självförtroendet ska inte sitta i det yttre, men jag har full förståelse för människor som förändrar sig för att den sociala normen säger att en sned näsa är ful. Det är ju denna normen det är fel på! Det ska inte finnas något rätt eller fel gällande utseende, sluta vara så respektlösa och säg att det ska vara på ett vis eller annat.

Jag är öppen för alla sorters behandlingar och operationer. Jag har fillers i läpparna, i kinderna och botox i tuggmuskeln. Jag vill mer än gärna genomgå en bröstoperation. Dessa uttalanden och handlingar har resulterat i (och kommer väl resultera i) massa elaka kommentarer från människor bakom en datorskärm och i verkligheten.

Låt människor göra vad de vill, va mer än gärna frågvis och diskutera, men du får aldrig lov att vara respektlös. Jag skulle aldrig se ner på dig för att du inte vill göra någonting, för att jag förväntar mig samma respekt tillbaka. Vi ska respektera varandras val. Vi är för guds skull människor i samma samhälle och ingen får lov att säga sårande och hatande påstående. Självklart får vi således ha olika åsikter och dessa olika åsikter får gärna diskuteras, men jag tänker inte stå bredvid och se på när någons beslut inte respekteras.

Vad tycker ni? Vad är era åsikter i ämnet?

Du Kanske Också Gillar

18 Kommentarer

 • Svara Sanna | Beauty & Bride 29 juni, 2016 | 20:46

  Men alltså VAAAA?! Den där gruppen är så mycket mobbning i, tråkigt när admin inte förstår att de har för mkt medlemmar som tycker att “-alla har rätt till sin åsikt” oavsett hur den påverkar och kränker människor.

  • Svara Amanda Hansson 18 juli, 2016 | 20:31

   Visst är det helt sjukt.. Den gruppen är full med hemska kommentarer, synd att det ska behöva vara så!!

 • Svara Matilda 30 juni, 2016 | 12:06

  Jätte bra skrivet! ??

  • Svara Amanda Hansson 18 juli, 2016 | 20:26

   Vad glad jag blir att du gillar det! Kram

 • Svara Jeanette 30 juni, 2016 | 14:35

  Så himla bra skrivet! 🙂 Jag har opererat brösten och när folk får veta det så blir reaktionen oftast “jaha….men…varför? Du skulle kunna ha lagt dom pengar på en lägenhet ju…” För det första, hur vet dom att jag vill äga en lägenhet? Jag kanske inte vill lägga ner pengar på det ändå men sen, så fort dom får veta att jag gjorde operationen av medicinska skäl (och därmed inte betalade för operationen) så blir reaktionen istället “Men jaha! Då är ju inte du som dom där andra som bara gör det för att se bättre ut” jag blir så sur, det blir helt okej så fort man gör det av medicinska skäl men om skälet är för att man tycker man blir snyggare så är det helt plötsligt helt fel.

  Jag tycker alla personer ska få göra vad dom vill, så länge det inte skadar någon annan, och om man vill operera sig, har pengarna/tiden så ska man få göra utan att andra säger nåt.

  • Svara Amanda Hansson 18 juli, 2016 | 20:26

   Men åh vad tokig jag blir på sådana kommentarer.. Blir galet när folk tänker sådär. Håller med dig! Du har alldeles rätt 🙂

 • Svara Piezes 1 juli, 2016 | 17:40

  Jag skrev faktiskt nyligen ett inlägg om skönhetsoperationer. Jätteintressant att läsa din syn på det och jag håller med dig! I vissa fall kan det faktiskt vara en enorm befrielse att ha tillgång till att genomföra en operation. Det kan förändra så mycket både fysiskt och psykiskt. Det är som du säger upp till personen själv och det ska ingen döma! Bra skrivet!:) kram

  • Svara Amanda Hansson 18 juli, 2016 | 20:32

   Vad roligt, det måste jag in och läsa 🙂 Visst är det så! Kram

 • Svara JoJo 1 juli, 2016 | 19:12

  så sjukt bra inlägg! jag är själv för plastikoperationer och vill själv köpa nya boobs! haha! 😀

  • Svara Amanda Hansson 15 juli, 2016 | 18:31

   Tack, vad roligt att du gillar det! Åh spännande! 😀

 • Svara FILIPPA 4 juli, 2016 | 19:31

  Bra inlägg! Jag tycker man ska få välja själv vad man gör med sin kropp!

  • Svara Amanda Hansson 15 juli, 2016 | 18:30

   Tack snälla! Jag håller med dig, visst är det så!

 • Svara Patrick 5 juli, 2016 | 17:25

  Klokt. Det här med andras åsikter är i princip alltid ett onödigt ok att bära.
  När jag jobbar med chefer brukar jag be dem genomgå tre steg:
  1. Decide what you really shouldn’t give a fuck about.
  2. Start not giving a fuck about the things you’ve listed under step 1.
  3. Never feel sorry, and never apologise to others, for following step 2.
  Befriande.

  • Svara Amanda Hansson 18 juli, 2016 | 20:32

   Helt rätt! Tycker det låter som en perfekt plan som fler borde anamma!

 • Svara ExklusivaMoi 10 juli, 2016 | 20:28

  Sånt där orkar jag inte bry mig om… andras val och kval liksom! Blir det fel eller helt galet så är det inte mitt problem =P… man vet ju riskerna liksom! Jag tycker personligen att stora å fylliga bröst (som kan också vara gjorda men väldigt bra) är riktigt snygga och är glad att jag sj fick mina naturligt *S* För mig som är nöjd med det jag har fått kan ju inte tänka mig att fixa något men har förståelse på de som vill fixa å så… jag råkar bara ha turen med generna som gav mig de fylliga läpparna jag vill ha, den byst osv osv…
  Bra att du tar upp detta och det behövs då å då! Har det fint tjejen<3

  • Svara Amanda Hansson 18 juli, 2016 | 20:25

   Vad härligt att läsa! Kul att du gillar inlägget! Kram

 • Svara Josephine Stiles 18 juli, 2016 | 20:51

  Grymt skrivet!
  Jag tycker att alla ska få göra som de vill, ens intelligens sitter inte i hur man ser ut och om man känner sig osäker så känner jag att då ska man få göra det som behövs. Ens vad man väljer att göra med ens yttre är upp till var och en, det gör ingen dum.

  • Svara Amanda Hansson 29 juli, 2016 | 14:55

   Tack snälla! Vad skönt att läsa att du resonerar så klokt. Kram

  Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.